Kapellekensmarkt 2024

De eerste dinsdag na Pasen staat in Beerse traditiegetrouw in het teken van de Kapellekensmarkt in de omgeving van de Sint-Corneliuskapel. De markt met lokale verenigingen en handelaars strekt zich dan uit over een groot deel van de Kapelstraat.

De Kapellekensmarkt is het folkloristische verlengstuk van een eeuwenoude bedevaarttraditie, waarbij de verering van Sint-Cornelius centraal stond. Het evenement vindt steevast op de eerste dinsdag na Pasen plaats. Net als de voorbije jaren hielden weer tientallen marktkramers en lokale verenigingen een standje open op dinsdag 2 april. De rommelmarkt ging dit jaar echter niet door. De kapel zelf was wel open voor de bezoekers.

In de kapel waren er korte misdiensten om 8, 9 en 10 uur. De jaarmarkt met handelaars en verenigingen was toegankelijk van 8 tot 13 uur, maar werd door het slechte weer voortijdig beƫindigd. Kinderen konden zich uitleven op een Vlaamse kermis. Van 9 tot 12 uur konden de bezoekers ook genieten van een roofvogeldemonstratie.