Gemeentehuis Beerse

Het gebouw dateert uit de jaren dertig. De zusters Augustinessen van Antwerpen lieten toen een kliniek voor 30 patiënten bouwen in de Bisschopslaan. Boven bevonden zich onder andere twee operatiezalen en patiëntenkamers. Het gelijkvloers huisvestte de kapel, keuken en de kamers van de zusters. De toren aan de rechterkant was de liftkooi.

Kardinaal Van Roey wijdde de kliniek in op 1 december 1936. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het door de Duitsers bezet en daarna is het een materniteit geworden tot 1974. Sinds de fusie van Beerse met Vlimmeren in 1977 fungeert het gebouw als gemeentehuis.

Tegenwoordig is het een mooi parkje met voor het gebouw het kunstwerk Pluie de Soleil van Dirk De Keyzer. Het kruis op de liftkoker is vervangen door het wapenschild van Beerse.

Locatie via Google Maps


Grotere kaart weergeven