Scholieren

Algemeen

Scholieren die voor een persoonlijk werk gebruik willen maken van het archief of de bibliotheek van De Vlierbes kunnen het Documentatiecentrum van De Vlierbes aan de Boudewijnstraat 18, 2340 te Beerse bezoeken de tweede maandag van de maand, van 19 tot 22 uur, en op de tweede woensdag van de maand, van 14 tot 17 uur (behalve in juli en augustus). Info bij Ludo Dierckx, Steenovenstraat 43, 2340 Beerse, tel. 014 61 21 65, e-mail: ludo.dierckx@skynet.be.

Onderwerpen

maak een keuze uit onderstaande onderwerpen:

Veel gevraagde inlichtingen vindt u hieronder met aanduiding van de bron, waar u nog meer gegevens kunt vinden.

Bronnen vermelden

Als je voor een huistaak opzoekingswerk verricht, moet je altijd de bron (het boek, het tijdschrift, de krant) vermelden waarin je het antwoord op je vraag gevonden hebt. Voor jou en voor anderen is het handig om later nog te weten waar dat antwoord te vinden is of om het te kunnen vergelijken met andere bronnen.

Vond je een antwoord op je vraag in deze website, dan schrijf je er bijvoorbeeld bij:

www.devlierbes.be, Voor scholieren, Sint-Corneliuskapel.

Vond je een antwoord in een jaarboek van De Vlierbes, dan vermeld je als bron bv.:

Jos GEERTS, Beerse in de Franse tijd, in De Vlierbes, VI (1984), blz. 13.

Vond je een antwoord in een tijdschrift van De Vlierbes, dan vermeld ja als bron bv.:

Jan OOSTVOGELS, Bergmolen: nieuwe straatnaam te Vlimmeren, in Driemaandelijks contactblad van De Vlierbes, jg. 25, nr. 94 (september 2003), blz. 5.

Op die manier bedank je de mensen die dat allemaal voor jou opgezocht en beschreven hebben en die jou dus geholpen hebben om je huistaak goed te maken.

We wensen je veel succes met je opzoekingen!