Fiets- en autotochten

Retrospectieve René Van Steenbergen (1911 – 1995)

Honderd jaar geleden werd architect René Van Steenbergen in Beerse geboren. Daarom organiseerde vzw Heemkundig Museum Tempelhof in juni 2011 een tentoonstelling die het leven en het werk van deze architect met foto’s, tekeningen en een 3D-projectie belichtte.

Fietstocht: “Architect René Van Steenbergen (1911-1995) in Beerse”

Als nevenactiviteit werd een fietstocht van 10 km door Beerse samengesteld. De tocht voert u langs een 40-tal woningen en openbare gebouwen die architect René Van Steenbergen ontworpen heeft. U kunt de brochure voor deze fietstocht hier downloaden en afprinten.

Autotocht: “Kerken ontworpen door architect René Van Steenbergen (1911-1995) in de Kempen”

U maakt kennis met 5 moderne kerken die architect René Van Steenbergen ontworpen heeft: de kerk van Beerse-Den Hout, Turnhout-Parkwijk, Turnhout-Zevendonk, Turnhout-Schorvoort en Arendonk-Voorheide.

Te land, te water en in de lucht

Tijdens de fietszoektocht “Te land, te water en in de lucht” voeren wij u langs plaatsen in Beerse en Vlimmeren die op het vlak van vervoer een historische en heemkundige betekenis hebben. Terwijl u rijdt, hoeft u geen vragen op te lossen. Respecteer het verkeersreglement. Telkens wanneer de wegbeschrijving eindigt, houdt u even halt. Op die 16 plaatsen langs het traject geven wij u wat heemkundige en historische informatie en stellen wij een vraag. De antwoorden op de vragen zijn in de meeste gevallen niet ter plaatse te vinden. U mag gokken.