Tentoonstellingskasten

In februari 2024 vernieuwde de werkgroep Textiel van De Vlierbes de inhoud van de tentoonstellingskasten die al enkele jaren in de woonzorgcentra in de Heibergstraat en de Boudewijnstraat staan.

In beide woonzorgcentra is voortaan huwelijkskleding uit de jaren 50 van de vorige eeuw te zien. In een toonkast in de Molenakkers (Boudewijnstraat) worden kunstwerkjes in kant, kantpatronen en een kantkussen tentoongesteld. In De Ontmoeting worden met kepies en een uniform herinneringen aan de militaire dienstplicht opgehaald.

In WZC De Heiberg (Heibergstraat) is naast de kast met huwelijkskleding nog een tweede toonkast met nachtkledij en bedspreien gevuld. De realisatie van deze herinrichting van de tentoonstellingskasten was in handen van Veva Raeves en Monique Thijs, die samen al jarenlang onze unieke kledingcollectie beheren.