Kapellekensmarkt 2023

De eerste dinsdag na Pasen staat in Beerse steevast in het teken van de Kapellekensmarkt. Naast 28 marktkramers en lokale verenigingen waren dit jaar ook 32 standhouders voor de rommelmarkt aanwezig. De markt strekte zich op dinsdag 11 april uit van aan de Sint-Corneliuskapel in de Kapelstraat tot aan het kruispunt met de Larenstraat.

De Kapellekensmarkt is het folkloristische verlengstuk van een jaren oude bedevaarttraditie, waarbij de verering van Sint-Cornelius centraal stond. De kapel zelf was ook open voor de bezoekers en er waren enkele misdiensten.

De Kapellekensmarkt kon voluit profiteren van vrij zonnig en vooral droog lenteweer. Het was ook een voordeel dat de markt dit jaar op een vakantiedag en niet op een schooldag viel. De medewerkers van vrijetijdsdienst Vaart waren paraat met enkele oude volksspelen op een Vlaamse kermis. En bij heemkundige kring De Vlierbes konden de kinderen aan een rad draaien en zo prijzen winnen.