Herdenking oorlogsslachtoffers Vlimmeren

Ook in Vlimmeren kijkt men uit naar een traditie die hopelijk stilaan op gang komt. Voor het tweede jaar op rij werd een herdenkingsplechtigheid gehouden aan de gedenkplaat voor 8 Vlimmerse oorlogsslachtoffers.

Samen met een aantal Vlimmerse comitéleden heeft de vzw Bevrijdingscomité van Beerse de handen in mekaar geslagen om in de toekomst zowel de ‘Bevrijdingsherdenking’ op Den Hout, de ‘Heldenherdenking’ in het Centrum van Beerse, als de ‘Herdenking van de Vlimmerse oorlogsslachtoffers’ te coördineren. Deze gang van zaken kan alleen maar stimulerend werken op wat tot de absolute tradities zou moeten behoren: ‘het herdenken van overledenen’.

Merkwaardig is dat bij elke organisatie andere klemtonen liggen. Op Den Hout herdenkt men op de eerste zondag van oktober voornamelijk de Poolse en Engelse soldaten die hier gesneuveld zijn in WO II. In het centrum noemt men het op 11 november de heldenherdenking voor alle gesneuvelde oud-strijders en burgers uit Beerse. In Vlimmeren zal men jaarlijks op de eerste zondag na 11 november herdenken, waarvan hier de klemtoon ligt op 8 oorlogsslachtoffers, drie militairen en vijf burgers die het leven lieten.