Jaarboek 2019

Tijdens het weekend van 12 en 13 oktober 2019 mogen de intekenaars hun jaarboek 2019 komen afhalen in het Tempelhof, Bisschopslaan 1 in Beerse. Ons 41ste jaarboek omvat bijna 300 bladzijden en is geïllustreerd met meer dan 200 foto’s. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • In het eerste artikel door Paul Cuynen, Stan Geysen en Leo Van den Broeck maken we kennis met niet minder dan 111 kappers en kapsters in Beerse en Vlimmeren. Leer alles over de permanent en de mise-en-plis, crêperen en frictioneren.
  • ’t Staltheater bestaat 30 jaar. Samen met een van de stichters, Jos Buyens, schreef Guido Theunissen een kroniek van de toneelgroep. Een volledige ziekenkamer of drie caravans op het podium, niets hield dit toneelgezelschap tegen. Als er maar kon worden gelachen!
  • Leo Dignef bracht een bezoek aan Paul Marynissen en Gaby De Boeck, die in 2018 hun platina bruiloft vierden, een 70-jarig huwelijk! Helaas is Gaby ondertussen overleden.
  • De kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand op Den Hout werd 50 jaar geleden gebouwd. Guido Theunissen vertelt de geschiedenis van de parochie en haar twee kerken, allebei ontworpen door architect René Van Steenbergen.
  • De inhuldiging van een gedenkplaat op 2 december 2018 zorgde ervoor dat Vlimmeren 100 jaar na de Eerste en 75 jaar na de Tweede Wereldoorlog ook zijn oorlogsslachtoffers kan herdenken. Initiatiefnemer Jan Oostvogels stelt de acht oorlogsslachtoffers voor.
  • We zijn indertijd allemaal naar het ‘Kinderheil’ geweest, al weten we niet meer hoe liefdevol we daar werden gewogen, gemeten en geprikt. Staf Willemsens brengt hulde aan de tientallen vrijwilligsters, artsen en verpleegkundigen die zich de voorbije 100 jaar hebben ingezet voor het kinderwelzijn in Beerse en dat nog altijd doen!
  • In 1761 kocht Beerse in Turnhout een wijzerplaat die daar nog maar twee jaar aan de toren van de Sint-Pieterskerk hing. Raar, maar waar, zo vertellen ons Herman Cautereels, Raymond Pardon, Yolande Van Aerden en Frans Vanmechelen, een groepje paleografen dat maandelijks de oude archieven van Beerse uitpluist.
  • Al regende het pijpenstelen op 14 augustus 2019, wij genoten, ingepakt in plastieken poncho’s, van het schitterende openluchtconcert ‘Wall of Sound’ door de Koninklijke Fanfare Het Werk der Toekomst, die exact 150 jaar geleden werd opgericht. Leo Dignef vertelt de roemrijke geschiedenis van onze fanfare, die met haar jeugdopleiding succesvol werkt aan de toekomst.

Ons Jaarboek 2019 is ook zonder voorintekening tegen 22 euro (+ 3 euro voor verzending buiten Beerse-Vlimmeren) te verkrijgen bij alle bestuursleden. U kunt al intekenen voor het jaarboek 2020 bij de afhaling van uw jaarboek 2019 in oktober of door storting van 22 euro (+ 3 euro voor verzending buiten Beerse-Vlimmeren = 25 euro) op het nieuwe rekeningnummer BE85 3200 3569 9306 van vzw De Vlierbes, t.a.v. Dirk Royens, Oostmalseweg 25, 2340 Beerse, met de mededeling “jaarboek 2020”. Voor buitenlandse stortingen moet u ook de BIC-code BBRUBEBB vermelden.