Briljanten erebestuurslid

Remi Frederickx, bestuurslid van De Vlierbes sinds 1999 en erebestuurslid sinds 2005, en zijn echtgenote Catharina (Louisa) Blijs, waren op 29 december 2017 vijfenzestig jaar getrouwd en vierden dus hun briljanten bruiloft. Bij die gelegenheid werden zij door het schepencollege van Beerse ontvangen.

Remi werd in 1930 in Schoten geboren, maar verloor al heel vlug zijn ouders en werd door zijn grootouders in Beerse opgevoed. Louisa of Wiske werd in 1931 in Beerse aan de Lindelaan geboren in het bakkersgezin van Jos en Bertha Blijs-Embrechts. Zij had twee oudere zussen, Maria en Annie, en een tweelingzus, Jeanne. Remi en Louisa trouwden in 1952 en bouwden een woning aan de Lindedreef. Louisa werkte eerst op een kantoor in Antwerpen en vervolgens in de Grand Bazar aan de Gasthuisstraat in Turnhout. Remi was paracommando van 1950 tot 1955 en ging vervolgens aan het werk bij Janssen Pharmaceutica. Hij werkte er mee aan de ontwikkeling van haloperidol, een zeer succesvol neurolepticum, dat nog altijd op de markt is. Remi en Louisa kregen twee kinderen, Rita en Jozef, en hebben drie kleinkinderen. Vorig jaar verhuisden zij naar een serviceflat aan de Boudewijnstraat.

Samen met de andere huwelijksjubilarissen van Beerse en Vlimmeren werden Remi en Louisa door het gemeentebestuur in de bloemetjes gezet en als briljanten echtpaar kregen zij uit handen van de burgemeester de medaille van de koning en de koningin. Het bestuur van De Vlierbes wenst de jubilarissen van harte proficiat!