Roefel op zaterdag 30 juni 2018

Zoals de voorbije jaren neemt heemkundige kring De Vlierbes ook dit jaar weer deel aan Roefel. Ons thema is: “Waar kom ik vandaan?” In het documentatiecentrum De Vlierbes aan de Boudewijnstraat 18 staan onze medewerkers van 10 tot 12 uur klaar om kinderen van 6 tot 12 jaar te ontvangen. Samen met onze familiekundigen zoeken zij antwoorden op onder meer de volgende vragen: wat betekent mijn familienaam? waar komen mijn voorouders vandaan? wat vind ik in parochieregisters? Kinderen die de naam, de geboorteplaats en geboortedatum van hun ouders en grootouders meebrengen, zullen al vlug een boeiende reis doorheen hun familieverleden kunnen maken. Zij kunnen ook kennismaken met gebruiksvoorwerpen van vijftig jaar geleden. De kinderen hoeven geen afspraak te maken en kunnen vrij in- en uitlopen.