Erfgoeddag 2023

Op zondag 23 april 2023 was het opnieuw Erfgoeddag in heel Vlaanderen en Brussel. Onderwerp van deze 22ste editie was ‘Beestig!’. Bezoekers leerden heel wat bij over de relaties tussen mens en dier in de voorbije eeuwen.

In vijf gemeenten uit onze regio, Beerse, Rijkevorsel, Merksplas, Hoogstraten en Baarle-Hertog, organiseerde erfgoed Noorderkempen ‘Beestig Goe Geamuseerd’, als publieksluik van het project ‘Goei Gerief’, waarbij tal van landbouwwerktuigcollecties worden geïnventariseerd en gedigitaliseerd.De Vlierbes was aanwezig met een uitgebreide stand en een kleine tentoonstelling van slagersgerief op Hoeve Megusta in Vlimmeren.

Volksdansgroep De Dophei uit Vosselaar zorgde in de namiddag voor een geslaagd optreden, terwijl de kinderen zich konden amuseren in een van de twee workshops. De bezoekers lieten zich niet afschrikken door de minder gunstige weersvoorspellingen en genoten volop. Mede dankzij de inzet van onze vrijwilligers werd dit een bijzonder geslaagde editie.