Beers Vlierke in een nieuw jasje

Aan de heerlijke smaak van Beers Vlierke is niks gewijzigd, maar de Heemkundige Kring koos onlangs wel voor een nieuwe look van de fles. Een strakke fles die perfect past in jouw drankkast met een knipoog naar het verleden en de geschiedenis van dit rasechte streekproduct.

In 1987 kreeg distilleerderij Smeets in Hasselt de opdracht van onze heemkundige kring De Vlierbes en de toenmalige vzw Toerisme Beerse om een streekproduct te ontwikkelen dat typisch was voor Beerse. Het resultaat mocht er zijn: een graanjenever, gemengd met het sap van vlierbessen, werd gedoopt tot Beers Vlierke. Sinds kort is De Vlierbes de exclusieve beheerder van de naam van dit streekproduct. De heemkundige kring vond dat het tijd was om deze streekdrank een nieuw jasje te geven.

Behoud van erfgoed

Met bijna 600 leden behoort De Vlierbes tot de grootste heemkundige kringen van het land. De Heemkundige Kring richt zich op de studie van de plaatselijke geschiedenis en alle andere aspecten van de heemkunde zoals archeologie, familiekunde, volkskunde en industriële geschiedenis op regionaal vlak. De vzw heeft ook aandacht voor en komt op voor het behoud en de bescherming van het landschappelijk erfgoed in het werkgebied (Beerse-Vlimmeren).

De oorspronkelijke ontwerper Jan Bosselaers tekende indertijd een ontwerp uit voor een bijpassend etiket. Nu, 35 jaar later, deed hij dat nog eens over, maar dan met een nieuwe moderne toets. Het resultaat mag er zijn: de fles kreeg een bolliger model dat mooi staat in de drankenkast. Het logo blijft heel herkenbaar maar kreeg wel een frissere toets. Naast de nieuwe fles pakt De Vlierbes ook uit met bijpassende borrelglaasjes.

Ontdek het Beers Vlierke in de buurt

De Vlierbes biedt dit heerlijk drankje aan op verschillende markten in Beerse. Je kon vast al eens een proevertje scoren op de Kapellekensmarkt, de jaarmarkt in Vlimmeren of de avondmarkt in juni. Wie zelf een fles wil aanschaffen, kan terecht bij enkele lokale supermarkten en drankenhandels waaronder ’t Klaverblad, Delhaize, Walbers en Van Echelpoel.

Ben je in de buurt van GC ‘t Heilaar? Je kan ook terecht in het toeristisch infokantoor voor de aankoop van jouw Beers Vlierke. Een flesje van 20 cl kost 9,50 euro. Ga je liever voor een fles van 70 cl? Dan betaal je 20,95 euro. Het ideale geschenk voor een verjaardag of als pakje onder de kerstboom.