Tentoonstellingskasten

In juli 2022 vernieuwde De Vlierbes de inhoud van de tentoonstellingskasten in de twee rusthuizen in de Heibergstraat en de Gasthuisstraat.

In de ontspanningsruimte van het WZC Onze-Lieve-Vrouw is voortaan communiekleding uit de jaren 70 van de vorige eeuw te zien, met onder meer het ‘paterskleed’ voor meisjes. Dit kleed kwam in de plaats van de weelderige witte jurken, die een afspiegeling van de bruidskledij waren. Communie-accessoires, -foto’s en -prentjes worden in een toonkast in De Molenakkers tentoongesteld. En in De Ontmoeting vindt u heren- en damesondergoed, hoeden en petten. In WZC De Heiberg kunnen de bewoners en bezoekers heel wat herinneringen ophalen over oud huishoudgerief en de schoenenen hoedenmode van weleer dankzij de nieuwe voorwerpen in de tentoonstellingskast.

De realisatie van de reorganisatie van de tentoonstellingskasten was in handen van Veva Raeves en Monique Thijs.