Belgian Photographers

Frank Driesen, filosoof en bibliothecaris van opleiding, is al jaren geboeid door fotografie en is sinds 2014 als vrijwilliger verbonden aan de Collectie-afdeling van het Fotomuseum in Antwerpen. De voorbije jaren werkte hij intensief aan een nieuw boek, dat eind vorig jaar verschenen is.

Belgian Photographers 1839-1939 biedt een overzicht van gedrukte publicaties, verschenen tussen 1945 en 2020, over Belgische fotografen die actief waren vanaf de uitvinding van de fotografie tot aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Het is een chronologische bibliografie, gevolgd door een auteurs- en fotografenindex. Die laatste laat toe alle publicaties terug te vinden waarin een bepaalde fotograaf vermeld wordt.

Zowel professionele als amateur-fotografen en fotografen met lokale, nationale of internationale bekendheid zijn erin opgenomen. Belgian Photographers 1839-1939 is een onmisbare gids voor iedereen met interesse in de geschiedenis van de fotografie in België. Omdat de uitgave mikt op een internationaal publiek, is de publicatie in het Engels gesteld.

Dit boek kan een waardevolle gids zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de fotografie in België, inclusief foto- en kunsthistorici, erfgoedonderzoekers, genealogen en archivarissen. Het boek telt 327 bladzijden en kost 30 euro. Het werd uitgegeven met de steun van het FOMU Fotomuseum Antwerpen en is verkrijgbaar bij Brepols Publishers, Begijnhof 67, 2300 Turnhout of in de boekhandel.

Meer informatie is te vinden op de website www.brepols.net.