Lezing door Gorik Goris

Over de bevrijding in september 1944 is al veel inkt gevloeid. Zeer dikwijls kijkt men naar de geschiedenis van de bevrijding vanuit geallieerd perspectief, terwijl Duitse bronnen helpen om dezelfde gebeurtenissen soms in een ander perspectief te zien. Gorik Goris plaatst in zijn lezing de bevrijding van de Kempen in een breder perspectief met oog voor het geallieerde en Duitse verhaal. Hij staat ook even stil bij de evolutie van de geschiedschrijving over de Tweede Wereldoorlog.

De spreker is gespecialiseerd in het begrijpbaar maken van geschiedkundige processen voor het grote publiek. Op zijn CV staat wetenschappelijk onderzoek, o.a. over de Holocaust en de Tweede Wereldoorlog. Hij was, naast de Beersenaren F. Herwig Jansen en Bernard Clymans, medeauteur van het boek De Kempen bevrijd. 1944 (Davidsfonds, 2016).

De lezing wordt gehouden op woensdag 11 maart 2020 om 20.00 uur in lokaal dienstencentrum De Ontmoeting, Boudewijnstraat 10, 2340 Beerse. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom!