Gidsen Sint-Rita Beerse

Op initiatief van enkele oud-leidsters van de gidsen Sint-Rita Beerse wil De Vlierbes een tentoonstelling over de geschiedenis van deze jeugdbeweging organiseren op zondag 7 juni 2015, heemkundezondag. We zijn volop bezig met het verzamelen en beschrijven van foto’s.

Wie kan de ontbrekende namen van kabouters op deze foto aanvullen (klik op de foto voor een vergroting)? Waar en in welk jaar waren zij toen op kamp, in 1966, 1967 of 1968? 1e rij: N.N., N.N., N.N., Karin Poels, N.N. en N.N.; 2e rij: Ingrid Bols, Annemie Maes, Lutgard Walbers, Hilde Clijmans, … Roelen, Marileen Kenis, Anges Hendrickx en … Roelen; 3e rij: Marleen Claes, Greet Woestenborghs, N.N., Ria Truyens, Corry Scheyltjens, N.N., N.N., Christa Mees, N.N. en Marleen Van Nyen; 4e rij: An Van Dyck, N.N., Mimi Boogmans, Hedwig Grillet en Louisa Michielsen.

En wie zijn deze kabouters op kamp in Balen-Neet in 1963 (klik op de foto voor een vergroting)?

We hebben al heel wat foto’s van de periode 1945-1967 en 1989-1993. Kunt u ons nog foto’s van de ontbrekende perioden bezorgen? Ook andere herinneringen zijn welkom. Als wij voldoende materiaal verzamelen, kunnen wij hiermee een artikel in een jaarboek van De Vlierbes publiceren. Foto’s met vermelding van plaats, jaar en namen (v.l.n.r. en 1e rij, 2e rij…) mogen voor het scannen bezorgd worden aan Monique Thijs, Berenlaan 16, Beerse. Zelf gescande foto’s (600 dpi) mogen verzonden worden naar leo.dignef@telenet.be.