Avondmarkt en Kunst-sGiB

De avondmarkt van vrijdag 9 juni 2023 op het Kerkplein in Beerse, waarop traditioneel ook De Vlierbes aanwezig was met een stand, ging gepaard met de opening van het kunstproject Kunst-sGib in het park Tempelhof. Vaart Beerse trakteerde de bezoekers ook op gratis straattheater.

Het Kerkplein in Beerse was op vrijdag 9 juni van 17 tot 21 uur weer het decor van de avondmarkt. De markthandelaars haalden hun zomerse assortiment uit de kast. Aan de foodtrucks en drankstandjes was volop lekkers te verkrijgen. Kinderen tot 12 jaar genoten van kinderanimatie en een gratis ijsje dankzij het lokaal bestuur van Beerse. Om de lancering van het nieuwe jaarprogramma 2023-2024 te vieren, trakteerde vrijetijdsorganisatie VAART met gratis straattheater. Om 19 uur konden de liefhebbers op de Singel genieten van Peek-a-Boo van Compagnie Charlie.

In de buurt van het Tempelhof ging om 17 uur ook het kunstproject Kunst-sGib officieel open. Een groep vrijwilligers onder de verzamelnaam Samen Beerse, een initiatief van Jack Stoffels en kunstenaar Luk Vermeerbergen, wil met dit kunsten ontmoetingsproject vooral de verbondenheid in Beerse stimuleren. Het was oorspronkelijk de bedoeling om het kunstschip te installeren op het perceel waar vroeger het café ’t Gerucht stond aan de Bisschopslaan, maar de locatie werd nadien nog gewijzigd.

Het duurzame en kleurrijke Kunst-sGib (Samen Gezellig in Beerse) werd opgebouwd op de hoek van de Bisschopslaan en de Pastoriestraat. Heemkundige Kring De Vlierbes verzorgde op vrijdagavond ook een gegidste rondleiding langs een aantal beelden in de openbare ruimte in het centrum van het dorp. Die maken deel uit van de ruimere Beeldenroute, die 5,5 km lang is en enkele jaren geleden werd gelanceerd naar aanleiding van de opening van Transfo 2340.