Expo: De Gepanserde Vleugels

De expo Gepantserde Vleugels startte vorig jaar al in Gdansk en Warschau (Polen) en reisde vervolgens af naar België, waar ze de route van de Poolse bevrijders volgt. Als laatste locatie is gekozen voor Merksplas, waar de Polen via Zondereigen naar Baarle doorstootten en zo de Nederlandse grens overstaken.

De expo vertelt het verhaal van de Eerste Poolse Pantserdivisie onder leiding van generaal Maczek. Met foto’s, maquettes, objecten en een gedetailleerde tijdslijn ontdek je de route en de ervaringen van de Poolse bevrijders in België. Een extra luik belicht de gebeurtenissen in de gemeenten Beerse, Merksplas en Baarle.

  • Waar: gc De MARc/kT, Markt 1 in Merksplas
  • Openingsuren: De expo is geopend van 7.12.2019 t/m 5.1.2020, dagelijks van 10.00 tot 16.30, Gesloten op 24, 25 en 31 december 2019 en op 1 januari 2020
  • Gegidste groepsbezoeken zijn mogelijk op afspraak. Kostprijs: 50 € voor een gidsbeurt van max. 2 u. (max. 25 personen/gids).
  • Reserveren groepsbezoek
  • Meer info