Namen voor gedenkteken oorlogsslachtoffers Vlimmeren

Naar aanleiding van de herdenkingsfestiviteiten rond 100 jaar einde van de Eerste Wereldoorlog in 2018 en 75 jaar bevrijding van de Tweede Wereldoorlog in 2019 zal er later dit jaar ook in Vlimmeren een gedenkteken worden geplaatst om de gesneuvelden en oorlogsslachtoffers van beide wereldoorlogen te gedenken.

Op het gedenkteken zullen de namen van de gesneuvelden en slachtoffers van Vlimmeren worden geplaatst. Jan Oostvogels en zijn collega’s van Heemkundige Kring De Vlierbes gingen alvast op zoek naar de juiste namen op basis van een aantal criteria:

 • afkomstig zijn van Vlimmeren;
 • grootste deel van hun leven in Vlimmeren gewoond;
 • gesneuveld of gestorven ten gevolge van verwondingen opgelopen tijdens de oorlog.

Dit opzoekingswerk leverde intussen al de volgende namen op:

 • 1914-1918
  • Henricus Fransen – gesneuvelde soldaat
 • 1940-1945
  • Petrus Van Staeyen – gesneuvelde soldaat
  • Joannes De Prins – weggevoerde
  • Alfons Michielsen – burgerslachtoffer
  • Maria Bellemans – burgerslachtoffer
  • Maria Verboven – burgerslachtoffer
  • Jozef Driesen – burgerslachtoffer
  • Victor Maegh – burgerslachtoffer

Ken jij nog iemand die volgens bovenvermelde criteria ook op deze lijst thuishoort? Laat het dan uiterlijk op 15 september 2018 weten aan Jan Oostvogels via jan.oostvogels@telenet.be. Met dank voor je medewerking!