Vlierbesmedewerkers Florent Bosch en Stan Ooms gehuldigd

Bij de voorstelling van ons 34e jaarboek op zaterdag 13 oktober 2012 hadden wij de gelegenheid om twee prominente Vlierbesmedewerkers in de bloemetjes te zetten.

Florent Bosch – eresecretaris van Malle – heeft van 1979 tot 2007, dat is 28 jaar lang, bijna jaarlijks een of meerdere artikels in onze jaarboeken gepubliceerd. Voor ons eerste jaarboek, in 1979, leverde hij al meteen vier artikels. Daarmee zette hij duidelijk de toon voor de geschiedschrijving over Vlimmeren. Zijn gedreven onderzoekswerk, zijn zorgvuldige en kritische interpretatie van de archieven en de stijlvolle teksten die hij aanleverde waren een voorbeeld en een stimulans voor al onze medewerkers. Florent schreef in het totaal 35 bijdragen voor de jaarboeken van De Vlierbes, in het totaal 829 bladzijden over Vlimmeren en daarmee was hij een van de productiefste auteurs in onze kring. Zijn bijdrage aan het succes van De Vlierbes is in de loop van die vele jaren enorm geweest.

Stan Ooms werd in 1991 bestuursmedewerker van De Vlierbes. Wij konden zijn hulp goed gebruiken, want in dat jaar publiceerden wij ons groot fotoboek over Beerse en Vlimmeren en hij beschikte als plaatselijk reporter van de Gazet van Antwerpen over een enorm feiten- en fotoarchief. Stan was ook een begenadigd tekenaar. Hij maakte 17 jaar lang, van 1992 tot 2009 vrijwel alle omslagtekeningen voor ons jaarboek, telkens gebaseerd op de inhoud van een van de jaarboekartikels. Hij tekende ook de illustraties in het guldenboek van De Vlierbes. We zijn blij dat we in zijn familie iemand gevonden hebben, zijn nichtje Olga Ooms, die deze traditie wil voortzetten en die de omslagtekening voor ons jaarboek 2012 leverde.

Als dank voor hun grote bijdrage aan het succes van de jaarboeken van De Vlierbes overhandigden wij bloemen en een ‘Beers Plezierke’ aan de gehuldigden.