De bakkers van Beerse en Vlimmeren verwenden ons

Honderden mensen trotseerden de druilerige regen van 8 en 9 oktober 2011 om onze tentoonstelling over de bakkers van Beerse en Vlimmeren te komen bekijken, om hun jaarboek af te halen, om museum Tempelhof te bezoeken en om te komen genieten van de lekkere hapjes die onze bakkers in het park van Tempelhof aanboden.

Onder die vele bezoekers waren er ook drie die een prijs in de wacht sleepten: Heemkundig Museum Tempelhof mocht zijn 33 333e bezoeker verwelkomen. Dat werd Mariette Versmissen, echtgenote van Staf Sas, van de Kapelstraat 62 in Beerse. Zij ontving van ons een “Beers Plezierke”. Chris Erlinger van de Boterbloemenstraat 14 in Beerse schatte dat de zak graan die op de bascule stond 23,400 kg woog. Zij was er maar 120 gr. naast, want op het einde van de feestelijkheden stelde de jury een gewicht van 23,280 kg vast. Diezelfde jury zat met de handen in het haar toen de kleurwedstrijd voor de kinderen moest beoordeeld worden. Wijselijk besloten zij om onder alle deelnemende kinderen een winnaar uit te loten. Dat werd de 4-jarige Quinten Van Pelt van de Eikenstraat.

Hartelijk dank aan de wijkvereniging Beerse-Centrum, die belangeloos een tent, tafels en stoelen ter beschikking stelde, aan AD Delhaize Beerse, die onze wedstrijden en onze activiteiten sponsorde, aan allen die bakkersgerief voor onze tentoonstelling uitleenden of schonken (Willy Goossens van het Bakkerijmuseum in Geel, bakkerij André Beyers-Jonk, de voormalige bakkerij Staf Mees-Wouters, Leo Struyven, Emile Van Echelpoel en Luce Lenaerts) en vooral aan de deelnemende bakkers Werner Adriaensen, André Beyers, Dirk Crols, Marc Sommen en Guy Voorts en voormalig bakker Gust Walbers van de „Syndicale Unie van Bakkers op Rust”.

Onze bakkers waren zo gul dat de honderden snoepers die langs hun tent passeerden de lekkernijen uiteindelijk niet op kregen. Daar wordt in het dorp nog jaren over nagepraat! Verbetering: in het jaarboek 2011 staat op pagina 79 een foto van ons vader met de mandfiets. Verkeerdelijk staat vermeld dat dit Karel Driesen is. Het is echter Karel Diels die met de fiets de bakkersronde doet. Karel Diels is de vader van Ria Diels echtgenote van Hamme.