De Vlierbes heeft een nieuwe voorzitter: Guido Theunissen

In 2015 heeft Leo Dignef aan het bestuur van De Vlierbes meegedeeld dat we tegen 2017 een nieuwe voorzitter moesten zoeken. Eind vorig jaar hebben we een kandidaat gevonden en op de algemene en statutaire vergadering van 23 januari 2017 werd Guido Theunissen met algemeenheid van stemmen tot voorzitter verkozen.

Guido Theunissen (°Neerpelt 1956), gehuwd met Goedele Durnez, woont aan de Steenovenstraat in Beerse. Hij is licentiaat in de Germaanse Filologie. Na enkele jaren in het onderwijs werd hij redacteur en bedrijfsjournalist bij nv Janssen Pharmaceutica en daar sloot hij in 2016 zijn carrière af als directeur Taaldienst & Documentatiedienst.In zijn vrijetijd is Guido eindredacteur van de Begijnhofkrant van De Vrienden van het Begijnhof Turnhout, lid van Davidsfonds Beerse, Kultuur Kontakt Beerse en volleybalclub BVMV.

Onder de oude boterlinde op de markt in Eersel (Nl.) staat een beeldje van ‘de contente mens’. Dat ben ik (Leo Dignef). Ik ben content omdat ik een periode van 21 jaar voorzitterschap in een enthousiast team van bestuursleden van De Vlierbes met voldoening mag afsluiten. Ik ben content omdat ik in het bestuur nog zal kunnen meewerken aan de erfgoedzorg en het heemkundig onderzoek in Beerse. Ik ben content omdat onze nieuwe voorzitter Guido Theunissen bereid is en alle capaciteiten bezit om de reputatie van De Vlierbes hoog te houden. Ik wens hem, samen met het bestuur, veel succes toe!

Leo Dignef