Fer Keustermans erebestuurslid

Om bij De Vlierbes als erebestuurslid aangesteld te worden, moet je je sporen verdiend hebben. Het aantal dienstjaren bij het bestuur wordt bij de leeftijd geteld en met die som moet je de 80 bereiken. Dit jaar viel die eer te beurt aan Fer Keustermans.

Fer trad in 2001 toe tot het bestuur van De Vlierbes. Vrij vlug kreeg hij er de functie van marktleider. In die hoedanigheid nam hij de taak op zich om alle procedures rond de deelname van De Vlierbes aan de jaarlijkse Kapellekensmarkt, de avondmarkt en het nieuwjaarzingen uit te werken. Daar komt heel wat bij kijken: de aanvraag tot deelname bij het gemeentebestuur, de aankoop van Beers Vlierke, vlierbollen en snuisterijen voor de ‘dobbelewitjeskraam’, de afspraken met bestuur en bestuursmedewerkers over het bemannen van de stand en de evaluatievergaderingen met andere standhouders.

Op Kapellekensmarkt en op 31 december staat Fer al vroeg in de ochtend klaar om onze standplaats vrij te houden. Dat is al meermaals in barre weersomstandigheden gebeurd, maar Fer houdt de moed erin en hoe meer bezoekers er van ons Beers Vlierke komen proeven, des te meer komt de goede stemming erin aan onze stand. Fer waakt over de goede kwaliteit van het Beers Vlierke. Als er al eens een nieuwe producent moet gezocht worden, komen er proefsessies aan te pas en weet hij samen met Toerisme Beerse de jeneverstoker tot betere resultaten te stimuleren.

Fer kijkt ook oordeelkundig vooruit. Onlangs heeft hij Vic Roefs niet alleen als assistent opgeleid, maar hem ook zijn functie van marktleider overgedragen. Zo is de toekomst van De Vlierbes op Kapellekensmarkt, op de avondmarkt en bij het nieuwjaarzingen verzekerd. De Vlierbes zette Fer op de feestvergadering op 28 oktober 2012 in de bloemetjes en bedacht hem met twee boeken die hijzelf uitgekozen had. Bedankt voor je toewijding aan De Vlierbes, Fer!