Herfstshow van turnkring Olympia in het park

Velen herinneren zich de zomerfeesten van turnkring Lentezon in het park en de wintershows in ’t Vak. Dit jaar trotseerden twee groepen jonge turnsters van Olympia de koude voor een optreden in het park naar aanleiding van onze tentoonstelling in Tempelhof op 14 oktober. Gelukkig scheen er nog een herfstzonnetje over Lentezon-Olympia, want bij de opening van ons Vlierbesweekend op zaterdag 13 oktober regende het nog pijpenstelen. Het hield de turnkampioenen van weleer niet tegen om zowel op zaterdag als zondag onze tentoonstelling te bezoeken en herinneringen uit de 66-jarige geschiedenis van de turnkring op te halen. Naast de talrijke foto’s en archiefstukken genoot vooral de film over de turnfeesten in de jaren 50 veel belangstelling.

De bezoekers konden ook deelnemen aan drie oude volksspelen. Gust Henderieckx van de Steenovenstraat viel met 111 punten in de prijzen bij de volwassenen en Kaat Govaerts van de Schutsboomstraat met 92 punten bij de kinderen. Onder alle deelnemers werd ook nog een prijs uitgeloot. Die ging voor de 14-plussers naar Hanne Lenaerts van het Driesplein en voor de kinderen naar Senne Tegenbosch van de Stijn Streuvelsstraat.

Hartelijk dank aan de oud-turners en -turnsters van Lentezon, aan voorzitster Puk Goossens, de bestuursleden en de turnleidsters van Olympia, die hun foto’s en archiefstukken ter beschikking stelden voor ons jaarboekartikel en voor de tentoonstelling, aan de turnsters van Olympia die voor een geslaagd optreden in het park zorgden en aan AD Delhaize in Beerse, die de prijzen voor onze volksspelen sponsorde.