Van band naar bits, je oude films op dvd

Sinds wij in september 2010 gestart zijn met de inzamelacties, zijn er heel wat interessante 8 mm-filmpjes geregistreerd, gedigitaliseerd en op dvd gezet. De aanbieders hebben ondertussen hun filmpjes op dvd ontvangen. Ze kunnen ze nu opnieuw bekijken en herinneringen ophalen. Ondertussen heeft de Erfgoedcel Noorderkempen met medewerking van haar werkgroep “digitaliseren” een erfgoedbank opgericht om collecties te ontsluiten en ter beschikking te stellen van het brede publiek. Enkele van uw gedigitaliseerde filmpjes, of fragmenten ervan, werden sinds kort toegevoegd aan deze erfgoedbank.

U kan deze filmpjes bekijken op www.erfgoedbanknoorderkempen.be. Klik op “De collectie”, scroll naar “Bladeren via partnercollectie”, scroll naar “Alle partnercollecties” en klik op “Heemkundig Museum Tempelhof Beerse [HMTBeerse]”. U kan dan zelf op ontdekkingstocht gaan door een beeld aan te klikken. De erfgoedbank voorziet ook in het geven van een “Beoordeling” en van “Reacties”. Mogelijk flitsen bij het zien van deze filmpjes namen, periodes of juistere gegevens door uw hoofd. Wij aanvaarden dan graag uw mening en gegevens. Klik hiervoor op “Geef zelf een reactie”. Veel plezier en geniet ervan!

Met aandrang doen wij dan ook nog eens een oproep om uw oude 8 mm-films of 16 mm-films op professionele wijze te laten digitaliseren zodat dit interessante materiaal met zijn gegevens niet verloren gaat en een tweede leven kan leiden. Interesse? Neem contact op met paul.cuynen@telenet.be of tel. 014 61 27 28 voor meer informatie.